2 huisgezelschappen de Meervaart clashen

Het Amsterdams Andalusisch Orkest en het dansgezelschap ICK presenteren komende vrijdag en zaterdag een onwaarschijnlijke (en onwaarschijnlijk mooie) samenwerking. Muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar in de voorstelling ‘ZIEL | ROUH’. Speciaal om Nieuw-West met deze huisgezelschappen kennis te laten maken, biedt De Meervaart 5 euro korting voor buurtbewoners.

Fotograaf: Alwin Poiana

“De samenwerking kwam tot stand door een innerlijke drang om een bijzondere symbiose te vormen tussen beweging en muziek”, legt Yassine Boussaid, oprichter van het Amsterdams Andalusisch Orkest, uit. “Het zijn twee disciplines die onlosmakelijk aan elkaar waren verbonden in de tijd dat de sultan zijn beste artiesten aan het hof uitnodigde. In de loop van de geschiedenis zijn de muziek en dans uit elkaar getrokken. Komende vrijdag en zaterdag komen twee artistieke kanonnen samen om deze eeuwenoude relatie in ere te herstellen met hedendaagse muzikale verfijningen en bijzondere choreografieën.” Twee disciplines, twee beschavingen, twee denkkaders en twee tradities maken in ‘ZIEL | ROUH’ een som die ver boven de simpele optelling uitstijgt.

Buurtactie
Woont u in postcodegebied 1060 t/m 1069? Dan ontvangt u 5 euro korting per kaartje voor deze bijzondere optredens op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari (20:15 uur). Voorafgaand, om 19:30 uur kunnen alle bezoekers bovendien een gratis inleiding bijwonen. Bestellen kan via de website van Theater de Meervaart, telefonisch of aan de kassa. Kijk voor meer informatie op www.meervaart.nl