Amsterdam Roots Festival 2015

Afgelopen zondag 5 juli vond de afsluiting plaats van de 18e editie van het Amsterdam Roots Festival met een feestelijk en geslaagd Roots Open Air in Park Frankendael.

De kick-off van Amsterdam Roots vond plaats in North Sea Jazz Club waar de Japanse Soil & Pimp Sessions de pannen van het dak speelden. Op 3 juli speelde in het Bimhuis het aangrijpende Malinese BKO Quintet en in Melkweg de mannen van O Rappa die voor een uitbundig en overwegend Braziliaans publiek hun primeur in Nederland maakten. Met Balcony Players Festival de volgende dag in Paradiso kwam Roots Indoor voor dit jaar tot een einde.

amsterdam rootsDe weersvoorspellingen voor Roots Open Air dit jaar wisselden sterk, van hittegolf tot noodweer. Uiteindelijk hebben wij een overwegend prachtige dag in Park Frankendael mogen beleven, waarbij een enkele stortbui niet is uitgebleven. De sfeer zat er echter goed in en tot op het laatst bleef het druk in het park. Naast de goed bezochte concerten op de World Stage en Urban Stage, was er veel animo voor het kidsprogramma en de verschillende dansworkshops voor zowel kids als volwassenen en was de befaamde Roots Bazaar ook dit jaar zeer in trek.

Het aantal bezoekers over de dag verspreid lag op zo’n 12.500. Met Roots Indoor kreeg het Amsterdam Roots Festival 2015 in totaal 15.000 bezoekers.